Welke toekomst stel jij je voor?

Op heel veel plekken in de samenleving wordt duidelijk dat we onze manier van leven, samenleven, consumeren en produceren, genieten en gebruiken van natuurlijke hulpbronnen anders moeten inrichten. Dat betekent dat je bij heel veel mensen ook kennis kunt vinden. bij de verschillende afdelingen van je gemeente, bij bedrijven, boerderijen, natuurorganisaties, waterbeheerders, hotels, restaurants, energieleveranciers etc zijn mensen die zien dat het kan. Die aan het leren zijn, en hun zoektocht en ervaringen graag delen met jongeren.

In dit onderdeel brengen we je graag op ideeën om op een niet al te ingewikkelde manier kennis van buiten naar binnen te halen. En daarbij geven we graag leerlingen ook een belangrijke rol. natuurlijk, het is vaak snel zelf even geregeld, maar wat leren leerlingen veel als ze zelf ergens op af moeten stappen, en uitleggen waar het voor is.

En als iemand een gastles komt geven, dan is het wel mooi als dat niet alleen zendend is, maar ook de leerlingen uitdaagt om een vraagstuk van verschillende kanten te leren bekijken, te verbinden met de sdg´s en misschien zelfs om een oplossing te bedenken.

Brief aan de toekomst