Welke toekomst stel jij je voor?

De brief aan de toekomst heeft als belangrijk moment dat jij een brief schrijft. Je leeft je in, en stelt je voor dat we de tijd versneld vooruit spoelen. misschien moet je je dat in een paar stapjes voorstellen.

  • stel je voor dat je 3 jaar verder bent dan nu. Wat is er dan al veranderd? Welke belangrijke keuzes denk je dat je dan al gemaakt hebt?
  • Stel je voor dat je 10 jaar verder bent dan nu. Waar ben je, woon je? Waar ben je mee bezig? en met wie deel je je leven?
  • Stel je voor dat je 20 jaar verder bent. Hoe is je leefomgeving veranderd? Hoe anders is de samenleving en de techniek die ons leven bepaalt? Waar hoop je je tegen die tijd te leven, werken en het goede leven met anderen te delen?

Deze stappen kunnen je helpen voordat je gaat schrijven. Het is natuurlijk fantasie! dus neem je vrijheid om voor te stellen wat jouw toekomstige ik aan jou nu te vertellen heeft. welk advies geeft hij of zij aan jou?

Opdracht brief schrijven.

De brieven worden uiteindelijk in een lucht en waterdichte koker gestopt en begraven op een speciale plaats, waar jullie over 20 jaar elkaar opnieuw kunnen ontmoeten om te zien wat er uitgekomen is van jullie ideeën.

Brief aan de toekomst