Welke toekomst stel jij je voor?

Bezoek aan het Museon

Expositie ONE PLANET

Het Museon in Den Haag is een interactief museum op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap waar leerlingen veel zelf kunnen doen. Het Museon heeft een interdisciplinaire benadering en richt zich met name op het thema duurzame ontwikkeling.

De permanente tentoonstelling One Planet gaat over onderwerpen die ons allemaal bezighouden: een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en over hoe we op deze planeet samen kunnen leven. Het uitgangspunt van de tentoonstelling One Planet zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals), de zeventien doelen die de Verenigde Naties vóór 2030 willen bereiken om van de aarde een betere plek te maken. Hoe houden we met elkaar de aarde leefbaar en gezond?

De zeventien tentoonstellingsonderdelen belichten aan de hand van interactie, collectie, beeld en tekst steeds een aspect van zo’n duurzaam ontwikkelingsdoel. Wat voor eiwitbronnen kan je op het menu zetten? Welke dieren hebben last van klimaatverandering? Waar wordt je telefoon van gemaakt? Wat zijn de bedreigingen voor het koraalrif?
De leerlingen krijgen op een leuke manier inzicht in de grote mondiale uitdagingen.

Bezoek aan Museon als onderdeel van Brief aan de toekomst

Contactgegevens Museon:
Museon
Stadhouderslaan 37 2517 HV Den Haag
Tel. +31 70 3381400
e-mail: sharmsen@museon.nl

Introductie aan leerlingen

Enkele weken voor de start van het project presenteren we wat we gaan doen en waarom. We laten zien dat het belangrijk is dat zij meedenken over de invulling, vanuit een basis die vaststaat. In deze werkvorm peilen we hun beginsituatie. wat weten ze al over duurzame ontwikkeling? Hoe staan ze er tegenover? Welke ontwikkelingen roepen herkenning op? Waar zouden ze graag meer van willen weten?
More…

Biltong short ribs hamburger andouille prosciutto bacon

Brief aan de toekomst